Фасадна ліпнина: армування сіткою або акрилом?


На сьогоднішній день в Україні застосовують дві технології у виробництві фасадної ліпнини. Це армування сіткою і акрилом.

У чому принципова різниця цих двох методик?

Більшість виробників в роботі використовують саме акрилову суміш.
А Ви коли-небудь замислювалися чому?
Все просто: дешевші матеріали, менш трудомісткий і більш швидкий процес.
Правда якість в результаті виходить сумнівна. Адже всім відома проблема тріщин на декоративних елементах з акриловим покриттям. Простіше кажучи, на виході ми маємо простий ширпотреб.

Трещины на пилястрах

Компаній же, які виготовляють фасадний декор з пінопласту армований сіткою на ринку України одиниці.
Адже це більш витратний, трудомісткий і тривалий процес.

Для порівняння, при армуванні одного декоративного елементу (2 м завдовжки) акрилом потрібно до 1 хвилини, в той час, як при роботі з сіткою покриття аналогічного виробу займає в районі 40 хвилин на одну деталь! Адже 80% становить ручна робота.
Технологія виготовлення тут аналогічна з утепленням фасадів.
І логічно ж, що якісно зроблений фасад не дасть тріщин, в своєму первозданному вигляді він може залишатися близько 50 років, а що буде з фасадом, якщо його покрити акрилом без сітки? Точно так само і з декор-елементами.

На превеликий жаль, більшість виробників хочуть виготовити і продати, як можна більше свого продукту, розкидаючись при цьому гучними заявами про його якість і гарантії на нього, при цьому очорняючи декор армований сіткою.
А по факту ми маємо, що переживши зиму, акриловий фасадний декор дає тріщини, а вся вина за це скинається на “невмілих будівельників”, які “не правильно встановили”.

Так ось, в більшості своїй справа тут в неякісному покритті, яке зовсім не підходить під наші кліматичні умови, а не в установці.
Тому ми стверджуємо, що якісна фасадна ліпнина повинна бути армована саме сіткою.

Це єдиний спосіб уникнути появи тріщин і зберегти його в первозданному вигляді на багато років.

І невже Ви думаєте, що ми б стали займатися таким трудомістким процесом виготовлення, якби він не був настільки якісним, і якби він не виправдовував себе на всі 100%?

Де купити фасадну ліпнину з пінопласту армовану сіткою в Києві?

Компанія ViP Oksher виготовляє декоративні елементи з повністю готовим армованим покриттям та повністю готові до установки. Будь-який професійний фасадчик зможе без проблем їх встановити.

Ціни на архітектурний декор можна знайти в каталозі нижче.

Дзвоніть вже зараз і ми надамо консультацію по всім питанням, що Вас цікавлять.

Фасадна ліпнина – Каталог

Дом без фасадного декора
Утеплили дом под декор
Фасадный декор в черновом виде.
Декор Фасадный ,русты, молдинг,карниз,подоконник.